péntek, április 17, 2020

napi jó - 21. nap

... a mai napi legjobb a gyönyörű napsütés és meleg idő volt, amikor délelőtt leléptem ügyelet után. :) Még a lustaságomat is képes voltam leküzdeni és elmentem futni az egyébként a Polar órám által kiszabott időtartamra és különböző tempókra. Ma intervallum futás volt gyorsabb és lassabb szakaszok váltakozásával, amikor lassítani kellett volna, akkor konkrétan majdnem végig sétáltam, mert a pulzusom természetesen rögtön felszökött az egekbe. :) Cserébe utána frissen és majdnem üdén vihettem az autót nyári gumi cserére, és kimaradt a szokásos alvás, ami ügyelet utáni napokon (is) igen gyakori nálam. Még az is lehet, hogy eljön az idő, amikor ellenállhatatlan vágyat érzek, hogy heti 4-5x fussak... egyelőre még elég sokat kell noszogassam magam a 3-4 alkalomra is, de az, hogy végre napsütésben, rövid ujjúban lehet futni, kezd motiválni... :)

2 megjegyzés:

napraforgovirag írta...

Tök jó, hogy tartod ezt a “napi jó” leirást meg mindig. :)
Vagy reggel, vagy este nyomkodom picit netezés célból a telefonom, de arra mindig tök kivancsi vagyok, hogy vajon aznap/előző nap mit tudtál kiemelni. :)

Érdekes, en alapvetoen nagyon olyan tipus vagyok, aki tokre tudja ertekelni az aprosagokat, de most (egyetem es diakmunka hijjan, valahogy csak a szigorlatokrav keszules, es a miattuk torteno izgulas tud fókuszban lenni nálam....:/ ha kicsit aktívabbak, vagy inkabb valtozatosabbak, es kevesbe izgulosak lesznek megint a napok, remélhetőleg visszajön az ilyen képességem, mert szeretem nagyon, sok erot ad :)

Amugy neked ez hogy van, mikor ugyelsz tudsz/szoktal valamennyit aludni ejszaka? Mert azert a 36 ora egyben eleg brutal lenne....
en tegnap ejszaka es ma reggel is szakdogat pofozgattam, szoval sikerult 4,5 orat aludnom osszesen, es ez igy oke egy ket napig, aztan megelegeli az oregedo szervezetem a dolgot, es kidolok 😅

Amugy a mozgas nekem is mindig tok jot tesz :) A koli 35 percre van gyalog egy kedvelt kutyasetaltato helytol, de az utobbi egy két hétvégén nagyon sok volt a nagyobb csoport, a piknikezo emberek...., szoval hetvegen 9-től lezárják. Viszont nekem feltett szándékom, hogy elindulok 7-kor, és akkor bőven van ideje rohangálni a szélvésznek, meg én is gyaloglok több mint egy orát :)

Cserebogi írta...

@napraforgovirag: örülök, hogy olvasgatod a napi jóimat. :)

Az utóbbi években hajlamos vagyok sötétebbnek látni a helyzetemet, mint amilyen, pedig rengeteg jó dolog is történik, csak hát ugyebár evolúciós előny volt hajdanán a rosszat megjegyezni, mert ez volt a túlélés záloga... Most pedig inkább a depresszióé, a kiégésé és a korai elhalálozásé, ha már a kardfogú tigris nem kerget és nem is magunknak kell gyűjteni az ehető és kevésbé ehető bogyókat, vagy elkerülni a szomszéd, ugyancsak éhes törzseket...

Ezért kapva kaptam Marcipánördögék kezdeményezésén, hogy eddzem a jólátó agyizmaimat, de amúgy már korábban is próbálkoztam, hogy a figyelmemet inkább a jó irányába fordítsam, ne csak a negatívumokat lássam meg. Emiatt egy darabig minden este írtam 3 dolgot, amiért hálás lehetek. Ez februárban ment is, aztán úgy alakult, hogy ez az esti program az új helyzet miatt felfüggesztődött. Pedig jobb lenne ismét azt is bevezetni, hogy a negatív dolgok miatti rossz érzéseket ezzel is tompíthassam.

Ügyeletekről: általában nálunk relatív nyugisak, van bennünk összefüggő alvás is, viszont ha baj van, akkor elég nagy. Ha tudok aludni, amúgy akkor is más, mint a saját ágyamban, másnap muszáj még aludnom napközben, vagy egész nap szédelgek. Megváltozik az alvás mintája ilyenkor, azzal a tudattal fekszem le, hogy bármikor hívhatnak és időnként azon izgulok, nehogy ne halljam meg és felriadok, hogy mintha hallottam volna valamit. Szerencsére már csak 24 órás ügyeletek vannak, tizenegykét éve vezették be, másnap reggel kötelezően le kell lépni 8-kor, ez mondjuk nekem még egyszer sem sikerült, de volt már rá példa, hogy 11-kor már nem voltam a munkahelyemen. :)

A mozgás jó, hosszú távú befektetés és soha nem késő elkezdeni - én most próbálom magam erre ránevelni, több-kevesebb sikerrel, de azért magamhoz képest máris rengeteget fejlődtem. :) csak így érdemes viszonyítani és így lesz sikerélmény is. :)