hétfő, április 13, 2020

napi jó - 17. nap

Amióta kijárási korlátozás van, egyre jobban vágyom a természetbe - természetesen emberek nélkül. :) Annyi gyönyörűséget lehet ott látni. :)








Szerencsére a viszonylag korai indulás miatt emberek csak délután kezdtek el felbukkanni, amikor már a visszafele úton haladtunk, így nem nagyon kellett senkit kerülgetni.

Tegnap este elkezdtem Bill Gates életrajzi minisorozatát nézni és egy mondata nagyon megfogott: te magad döntöd el, hogy mivel töltöd az idődet (nem beszélve arról, hogy hetente legalább 7 könyvet olvas, különböző témákban, óránként 150 oldalas sebességgel, aminek a 90%-ra emlékszik is utána...).

Úgy döntöttem, hogy kicsit tudatosabban kezdem az időmet beosztani, Columbot kissé hanyagolva, mert úgyis láttam már nagyjából ötvenszer minden részt (ez nálam egy jó kis pótcselekvés, amikor a nap végén már pihentetni szeretném az agysejtjeimet), helyette inkább olyan könyveket olvasva, amiket még soha és olyan filmeket nézni, amik inspirálhatnak - pl. Bill Gates élete... ;) És több mozgás, több kirándulás, több merengés. :) Az alvásra mostanában igazán nem lehet szavam, Columbo mellett ezzel töltöm a legnagyobb részét a szabadidőmnek is, az egyébként is alvásra szánt órák mellett... :)


2 megjegyzés:

mzsolt írta...

Azért ne nagyon vedd komolyan Bill Gates-t, bizonyára ma már a jószándék vezérli, de két évtizedre agyoncsapta a szabad szoftver fejlődését (amig a Windows volt az úr), szerencsére régi barátja Steve Jobs betett az uralmának. Most meg arról szól a mese, hogy szeressük őt meg a fajtáját, mert annyi jót tesznek, az állam csak elszórná azt a sok pénzt amit adóban beszedhetne tőlük. Nem kell elhinni a mesét, olvass inkább orvosokról, vagy fizikusokról, vagy béke Nobeldíjasokról (kivéve persze arról az egyről :))).

Cserebogi írta...

@mzsolt: Rendben, nem veszem Bill Gates-t nagyon komolyan. :)

Teréz anya mellett találtam még néhány nőt a béke Nobel-díjasok sorában (igaz nem túl sokat...), a hölgyekkel kezdem az olvasgatást. :) Hátha tanulok valami aktivizmust. :)