hétfő, július 27, 2020

napi jó- 86. nap

... első nap egy hét szabadság után, egyből szakrendeléssel indítva, rögtön 28 beteg beírva, akikből néhány csak úgy meglepetésként, más szabadságon levő kollégák által előjegyezve, hogy ne maradjon el a gyógyszeres kezelés. Egy hős voltam, mert nem sírtam el magam egyszer sem és ha belegondolok, szokatlan módon az első néhány beteg után nem éreztem azt a késztetést, hogy ennyi elég volt, most már menjünk haza.

... a hazaérkezés után sikerült elkoppanni az ágyon, amint az nem is olyan ritkán előfordul 1-1 szakrendelős nap után. Ébredés után valahogy annyira nem tűnt fontosnak a futás, de amikor már elkezdtem keresgélni a futónadrágomat, akkor éreztem, hogy nem teljesen reménytelen a dolog, rá tudom venni magam... :) A vége egy kicsit szenvedős alig 3,2 km lett. Néha elgondolkodom, hogy 3 éve még ez volt az álomtávom, csak ezt kellene valahogy megcsinálni és túlélni, ez volt az első és azóta is utolsó futóversenyemen a teljesítendő cél, most pedig ez a rövid táv a héten. Azért tud ez is nagyon fájni még mindig... :) Az ebből fakadó jó az volt, hogy megéreztem az ízét annak, hogy képes vagyok legyőzni a saját lustaságomat, pedig kétszer is visszatettem a fejem előtte a párnára, hogy inkább hagyjuk, majd holnap bepótolom.

.... a minimagnum pedig, amivel a futás után jutalmaztam magam, egyszerre napi 1.5 jónak számít. :) Kalóriában is... ;)


3 megjegyzés:

napraforgovirag írta...

Hát, gratulálok a lustaságlegyőzéshez, nekem ez általában nem szokott sikerülni 😅🙈 Annak ellenére sem nagyon, hogy amikor viszont igen, utána mindig tök jó érzés. Persze innen ágyból telefontnyomkodva totál motiváltnak érzem magam, de hajnali ötkor, amikor kelek ha megyek, már közel sem ennyire....🙈 Gondolkodtam, hogy mi segíthetne, talán valami okosóra, ami motivál ha, vagy nem tudom :D

napraforgovirag írta...

*motivál ha ránézek

Cserebogi írta...

@napraforgovirag: ilyen okosóra nekem is kell, ha találsz, légyszi szólj! :)
A reggeli korán kelésekre nem tudtam rászoktatni magam - el kell fogadjam, hogy bagolytípus vagyok és inkább a délutánjaimba, estéimbe építem bele a mozgást - mint pl ma is, amikor 7 után indultam. Így nem marad el. A reggelre tervezett futásaim kb 85%-a eddig elmaradt.