szerda, december 23, 2020

napi jó - 141. nap

A mai napomat is számos apró és nem is olyan apró jó mozzanat kísérte. 

Reggel mégis eljutottam fodrászhoz (ezért nem lesz mostanában derékig érő hajam :) ), mivel reggel 8 óra 10 perckor még csak 6-on álltak előttem online sorban és legnagyobb meglepetésemre 08:40-re már kaptam is időpontot. 

A főnököm beugrott egy halom szépirodalmi könyvvel (szabadságon vagy és ezért ráérsz olvasni felkiáltással), és egy kis karácsonyi mini ajándékcsomaggal (csodaszép kézi kerámia hűtőmágnes egy fenyővel a közepén, és szaloncukrok :) ).

Utána futottam egyet a gyönyörű napsütésben és +10 C fokban, így már csak 1 kilométer választ el az 500-tól... 

Délután ledőltem kicsit, majd a mai online vizsgát javító kollégák telefonjaira és messenger üzeneteire ébredtem, akiknek most először kellett a javításban részt venni. Bár tartottam oktatást erről, amin senkinek nem volt semmi kérdése, de ezek szerint azért kellett az ismétlés is... :)

Este látogatóba mentem É.-hez és a férjéhez, kaptam egy tányér karácsonyi sütit (köztük a nagymamám által is régen gyakran készített non-plusz-ultrával) és nem kevés töltött káposztát, ha mostantól fogva semmi ételt nem vásárolok, akkor sem halnék éhen Szilveszterig, olyan ételmennyiséget sikerült felhalmozni az utóbbi időben. És talán még főznöm sem kellene az életben maradáshoz... :) 

Volt számos karácsonyi üzenet és néhány ilyen jellegű hívás is, még az egyik korábbi takarítónőnk az osztályról is rám írt és boldog Karácsonyt kívánt. :) 

Jó dolog ez a szabadság, szívet melengető ünnep ez a Karácsony! :)

4 megjegyzés:

Odrayy írta...

Non-plus ultra egyik kedvenc karácsonyi sütim, nekem a dédi mamámtól van meg a recept!🎄

Marcipánördög írta...

Nagyon boldog karácsonyt neked, és nagyon ügyi vagy a futással is! Most pedig a jól megérdemelt pihi! :)

Cserebogi írta...

@Odrayy: én még soha nem sütöttem, még várom az ihletet - ki tudja, talán jövőre, a 2021-es év is izgalmasnak ígérkezik... :))

Cserebogi írta...

@Marcipánördög: köszi szépen, Neked is nagyon boldog Karácsonyt! :) szorítok, hogy Te is visszatérhess a rendszeres futáshoz. :) Most már én is tudom milyen érzés, amikor el vagy tiltva tőle és azért nem futhatsz, nem pedig azért, mert egyszerűen nincs kedved. Felértékelődik ilyenkor a mozgás jelentősége.