hétfő, augusztus 17, 2020

idén is csak magammal futóversenyzek

Ma végre eldöntöttem, amin napok óta merengtem - visszalépek a futóversenytől, mivel várhatóan nagy lesz a tömeg és csökkenteni szeretném a kockázatát, hogy bárkit is megfertőzhessek utána, ha részt veszek rajta. Akad bőven esendő ember a környezetemben. 

Az űrlapot kitöltöttem és elküldtem, a kocka el van vetve.

De mint E. már korábban felhívta rá a figyelmemet, ha le is fújnák a versenyt (akkor még a visszalépésem nem merült fel), akkor sem jelenti azt, hogy nem futhatom le a 10 km-t ott, ahol amúgy is futkorászom nap mint nap. Ez motivált eddig is, hogy csináljam az edzéstervet, és ez fog motiválni továbbra is, ugyanis szeptember 6.-án én is le fogom futni a 10 km-t, megkísérelve, hogy lefaragjam azt a 3.5 percet, amivel vasárnap szintidőn felül teljesítettem.

Így is érzem a kihívást, pedig a busz fenyegető képe a hátam mögött ezennel szertefoszlott... :) 

A célt amúgy, amiért decemberben beneveztem a versenyre, elértem: sikerült rendszeres, heti 3-4-szeri  edzésekre ösztönözzön a tudat, hogy közeledik a nagy nap, és már azt is sikerült magamnak bebizonyítani, hogy képes vagyok ennyire rengeteg sok km-t lefutni (amit még 1 évvel ezelőtt sem hittem volna el magamról).

Már ki is találtam egy új kihívást magamnak, év végig összesen 500 km-t futni - ezzel próbálom a hideg idő miatt várható motiválatlanságomat kompenzálni.... :) Ebből 250 km-t már lefutottam január óta (az első két hónapban összesen kb 15 km-t futva), a szorgalmam egyelőre rendületlen, így talán nem is teljesen reménytelen a dolog... :)

5 megjegyzés:

Odrayy írta...

Múltkori posztoddal motiváltál és én is lefutottam ma életem első 10,4 km - ét. kb. a 8.km - nél majd meghaltam, 1:04:15 lett az idő. Ha nem is melletted de szept. 6-án ismét megpróbálom lefutni 😉

Marcipánördög írta...

Nagyon ügyes és kitartó vagy, gratulálok! :)

Cserebogi írta...

@Odrayy: örülök, hogy motiváltalak és hatalmas gratula, mert nagyon szép időt futottál! :))
Szeptember 6.-án együtt futunk. :) Bár a szúnyogok miatt én lehet, hogy korábban, mint ahogy te szoktál... ;) lehet, hogy ez a te titkod, a szúnyogok is motiválnak? ;)

Cserebogi írta...

@Marcipánördög: köszönöm. :) Ideje volt néhány hosszú távon is hasznos jó szokást beépíteni az életembe, az egyik a mozgás. Úgy tűnik, hogy sikerülni fog, főként ha folyamatosan regisztrálok futóversenyekre, amelyekre végül nem megyek el... :))))

Idén csak 3 ilyen volt, de talán jövőre másképp alakul...

Azért ma is kimentem futni, megy tovább az edzésterv az órám szerint. :) Ez azért biztató, mert a versenytől visszalépésem már véglegesítődött, a pénz visszakerült a felhasználónevem alá az online felületen, amit 2021 végéig használhatok fel versenyeken részvételre. :) Bár kicsit tartottam tőle az elmúlt napokban, de végül mégsem szabotáltam el egyelőre a mozgást azzal, hogy már nem kell tartanom a busztól... ;)

Marcipánördög írta...

Van egy olyan futóapplikáció (Zombies, Run!), amiben zombik elől kell menekülni, egyszer próbáltam, nagyon vicces. Az is motiváló lehet akár :))))