vasárnap, május 10, 2020

napi jó - 43. nap

A mai napi első jó dolog az volt, hogy kiderült, hogy a körömlemosómmal le tudom törölni az alkoholos filcemmel írt listát a fényképtartóról...
A kis cetlik nincsenek eléggé szem előtt és már régebben kitaláltam, hogy egy adott napra tervezett feladatokat felírom egy klasszikus használaton kívüli fényképtartóra (nővéreinktől lestem a technikát), majd a nap végén letörlöm és újraírom másnapra - épp csak egy gyötrelemnek bizonyult a törölgetés, nem vitte le az itthon tartott Octeniseptes fertőtlenítő, a házi birsalma pálinka (ez utóbbi nagy csalódás volt és azóta is értetlenül állok az események előtt), a monitor tisztító spray, majd támadt egy remek ötletem és kipróbáltam az acetonmentes körömlemosót, ami kihasználatlanul áll itthon kb 1 éve (évente egyszer használom körömerősítő lakk eltávolítására, pont ugyanennyiszer használok is lakkot). Jelentem - kiválóan bevált, mostantól szárnyalni fog a hatékonyságom. :)



A másik napi jó egy kis 14 km-es laza túra volt, egy elvarázsolt erdőben, ahol egy település szélén gyerekeknek is van kincskereső pálya, mindenféle kuckókkal és álomcsapdákkal az úton...
Nagyon szép nap volt, friss levegővel, némi munkával, és a saját magamon időszakos elgondolkozással. Bőven maradt még, amin gondolkozni. :)






Az utolsó képen 2 teknős van elrejtve (épp sütkéreznek a vízből kiemelkedő fatörzseken :) ).

2 megjegyzés:

napraforgovirag írta...

Nagyon jok a képek :)
A turazas, de mar valami zold is, engem is ugy feltolt mindig.

Ohh a koromlakklemoso az egy csodafegyver az en szememben 😂 kb ugyanolyan gyakorisaggal lakkozom ki a kormeim mint te, de pl egyszer mikor nyomdafestekes lett a padlo, nagy ketsegbeesesemben kiprobaltam, es tok jo volt, es elotte semmi mas nem hasznalt.
Mondjuk alkohollal pont nem probalkoztam, de meglep, hogy az nem volt hatasos a torolgeteskor nalad

Unknown írta...

Igen, a körömlakklemosó varázserejének én is nagy híve vagyok! Eléggé utálom a címkéket a dolgokon, és a körömlakklemosó legtöbbször leszedi a maradvány ragasztót is.
Esetedben a másik lehetőség az, hogy whiteboard-filcet veszel, azt a papírzsepi is leviszi egyetlen mozdulattal. ;-)