szombat, július 07, 2012

Berlin II.

.. ma még itt hajtom álomra a fejem:


holnap megint továbbállok... :) a szoba sarkait ugyan nem számoltam meg, de nekem idénre már minden kívánságom teljesült. Majd Krakkóban elkezdem tervezni a következő évit, de azt hiszem azt is a szeretteim egészségébe fektetem... :)
Amúgy ezen a továbbképzőn megint a nem ide tartozás érzése kerülget, és időnként az irigységé, hogy ezek az angolok milyen folyékonyan beszélnek angolul, és mennyivel könnyebb nekik... igaz, hogy ők nem tudnak sem a világ második legnehezebb nyelvén, sem kicsit németül, sem kicsit olaszul, és a bukaresti lánnyal sem tudnának olyan szépen elbeszélgetni (kisebb-nagyobb döccenettel), mint az, akinek az angol igenis nem megy anyanyelvi szinten... ami pedig a vicces, hogy a Nagy Britanniából érkezett emberkék a legritkább esetben csúnya hórihorgas angolok: van itt iráni, Dél-Afrikából származó kínai, indiai, és még sokat mások... Hollandia pedig épp spanyol megszállás alatt van... szóval csak a szokásos bábeli zűrzavar. :) A legszebb talán mégis a fülöp szigeteki srác, aki most épp bőszen svájcinak tartja magát, holott 10 éve költöztek Amerikába a születési helyéről, majd onnan Svájcba szólította a munkája, most viszont ismét "hazatelepszik" Amerikába, ezúttal épp New Orleans-ba.

Na de nem regélek többet, lefekvés, mert holnap újabb nap, újabb fejtágítás - most épp úgy érzem, teljesen feleslegesen - a kitűzött célt amúgy sem sikerült teljesítenem.

Nincsenek megjegyzések: