szerda, október 07, 2015

Koppenhága, Hotel Scandic







A város szép, bár nemigen volt idő feltérképezni, döntően egy egy órás hajóút alatt láttuk a főbb látnivalókat, távolról. A nyelv viszont nem tűnik tanulható kategóriának, a kedvenc "r" betűk valahogy kimaradnak, helyette rengeteg "h", "kh", "gh" hallatszik csak, és a franciákkal vetekednek a leírt betűk teljesen más kiolvasásában... :) Az időjárást a szél, felhők, és esős idő jellemzi, a napsütéses órákat egy kezemen megszámolhattam, de azért a téli kabátban szerencsére nem fáztam egyáltalán, és valamilyen égi szerencse miatt az eső is csak utolsó nap kezdett esni.
A kajákról is készült fotósorozat, talán egyszer arra is lesz időm megosztani - őszintén szólva legjobban a krumplipüré ízlett valamelyik este, amúgy a hal és marhahús dominálja a dán konyhát, illetve a fűszerek és lekvárok igen szokatlan kombinációi.

Azért ide is jó lenne egyszer visszatérni turistaként. :)

4 megjegyzés:

Marcipánördög írta...

Milyen jó az a tapéta! :)

Cserebogi írta...

Igen, szerintem is :D

betond írta...

Onnan már csak egy ugrás Helsinki, itt is van Scandic. Szólj, ha itt lesz konferenciád.

Cserebogi írta...

ok, jelzem előre, ha feléd járnék. :) bár itt sem a Scandic hotel volt a lényeg, hanem a tudomány, amit napi sok-sok órában próbáltunk beépíteni a tudatunkba... :) Valahogy a svédek nemigen mocorognak kongresszus szervezés szempontjából azon a téren, ahol én forgolódok... :(