hétfő, február 09, 2009

Csendélet...

88 éves néni fekszik az ágyban, előtte a kissámlin kb. 68 éves lánya ül... Ugyanazok a vonások, ugyanaz a hullámos fehér haj, csak a ráncok szaporábbak az édesanya vékonyka kezén és arcán...

Előkerül a kalács a szatyorból, évtizedes megszokás lehet, hogy az édesanya azt vacsorázik.

Egymást nézve pihennek csendben, teljes az egyetértés, fölöslegesek a szavak...

Még a többi szobatárs sem képes megtörni a néma egyetértést...

4 megjegyzés:

Tünde írta...

Elgondolkodtató...

Vera Linn írta...

:)

Josesan77 írta...

Omega-3, azaz az eszkimók sejtenek valamit...
Metropol vezércikk (2009.02.11): Okosít az omega-3.

"Könnyebben tanulnak és gyorsabban fejlődnek értelmi képességeik az omega-3 zsírsavakat szedőgyermekeknek. A legújabb kutatások szerint... javult a gyermekek figyelme, koncentráló képessége és memóriája, valamint jobb lett felfogó képességük...
az egyik legfontosabb a DHA, mivel ez teszi ki az emberi agy 30%-át... táplálkozásunk legfontosabb elemei, legfőbb forrásuk a tengeri hal..."

Namármostakkorhogyisvanez?
Omega-3. OK. Okosabb lesz tőle az ember, főleg, ha hagyja, hogy az agya 30%-át adja. És még azt mondják az emberre, hogy vízfejű! No jó, a lükékre. Tehát, ha valakinek azt akarjuk mondani, hogy okos, akkor modhatjuk azt, hogy omega-3-fejű... mert ugye azért lezsírfejűzni mégis negatív kicsengésű lenne! Pedig!

Nos a beviteli forrás a hal. Tehát, az eszkimókok tudnak valamit amit mi nem. Érdemes lenne szerény hazánknak jobban odafigyelni rájuk! Ezek az eszkimók rejtegetnek valami félelmetes tudást.

A viccet félretéve egyet biztosan tudnak: nem élik fel a környezetüket, azaz környezettudatosan élnek. Na már ezt megéri megtanulni tőlük.

(Bocsi, csak gondoltam rád!)

Cserebogi írta...

Vettem a célzást, kedves József, és haldiétára fogom magam, halat hallal eszem, mert amint hallom, a hallatlanul nagy halhiány halaszthatatlan halpótlást igényel úgy a magam, mint a rámbízott emberek jóléte végett... :)

És köszi, hogy gondoltál rám.:)