csütörtök, november 15, 2007

Bánatoldószert...

... vagyis Kapucínert majszolgatok, teljes odaadással. Kell is ez a kis darab öröm, nehéz nap és éjszaka áll mögöttem, ennyire közel még egyszer sem álltam ahhoz, hogy feladjam az egészet és egy megkönnyebbült sóhajjal hátraarc, Erdély irányába előre indulj. És meg sem állni hazáig, a hegyekig, a jól ismert kisvárosig, a majoránnás csirkecombig és nem utolsó sorban a szeretteimig. Akiktől a majoránnás csirkecombot is remélem... :)

De jövő hétre már túl sok minden van betervezve, és még annyi mindent nem fejeztem be... szóval még maradok... egy darabig. Az időtartam viszont egyre inkább zsugorodik, határozottan jobb nekem otthon, nyugalmasabb környezetben, még képes lennék adrenalin-túltengésben meghalni, anélkül, hogy a bunjee-jumpingnak egyáltalán a közelébe mentem volna... És, amint tegnap egy ismerősöm megjegyezte: egyszer élünk... és ez egy aprócska szöget ütött a fejembe és azóta sem tudom kipiszkálni onnan. Azt hiszem, jövő héttől nekifogok kitapétázni ezt a szobát. Van pár okos mondás, amit ideje lenne nagy betükkel magam elé varázsolni, hogy ha netalán elkalandozik a tekintetem a monitorról, akkor csupa hasznos tanácsot rögzítsen: "dolgozni csak pontosan és szépen...", "a rest kétszer...", "egyszer élünk", "élj a mának", "nil nocere", "ki korán k..." na, ezt azért mégsem, ezt még belém sem lehetne szugerálni, ahhoz túlságosan is szeretek aludni... főleg hajnali 6.30-kor...

Bármilyen feliratötletet szívesen fogadok, elég nagy a fal, bőven jut hely további bölcsességeknek.:)

8 megjegyzés:

maszatka írta...

Egy vidám: A falnak füle van, sőt nyelve is.(Lope De Vega)
vaaaagy: Egy nő férfi nélkül olyan, mint egy hal bicikli nélkül. (Irina Dunn)
Oktató célzatú: Főnök az a valaki, aki késik, amikor korán beérsz a munkába, és korán jön, amikor késel. (Jerry F.Lieberman )
Bátorító: Bízzál magadban. Többet tudsz, mint hinnéd.(Benjamin McLane Spock)
Egy vitatható: Soha ne vedd magától értetődőnek, hogy valaki melletted van. (Richard Bach)
Egy tudományos: Az evolúció elképesztően kreatív! Neki köszönhetjük a zsiráfokat.(Kurt Vonnegut)
:)))))
Remélem, találsz köztünk kedvedre valót!

Betond írta...

- Ahogy Rosilla Sierra mondta: a legjobb az ébredés hosszú alvás után.
- Ki, a nagy költő?
- Nem, a házmseter.

Az elhatározások megvalósításának MOST van ITT az ideje, nem január elsején. (Vera Pfeiffer)

benkenandor írta...

"Who said that? Who the fuck said that? Who's the slimy little communist shit, twinkle-toed cocksucker down here who just signed his own death warrant? Nobody, huh? The fairy fucking godmother said it. Out-fucking-standing. I will PT you all until you fucking die. I'll PT you until your assholes are sucking buttermilk."

(Gunnery Sergeant Hartman/R. Lee Ermey, Stanley Kubrick 1986 Full Metal Jacket)

maszatka írta...

:))

mzsolt írta...

"They're trying to kill me.", Yossarian

Betond írta...

Mocsoda uj korversenyt lehetne inditani: neked mi a kedvenc jelmondatod cimmel? Egyet csak mindenkitol.

Unknown írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Cserebogi írta...

Hát indíts, Betond!:) Lehet, hogy nehezebb 1-et kiválasztani, mint 7 csodát írni. Bár az sem volt egy egyszerű feladat... :D

(Az előbbi megjegyzést is én írtam, csak túl sok a gmailes postaládám és véletlenül pont nem cserebogi volt bejelentkezve... szóval még mindig nem moderálok.:)) )