hétfő, április 18, 2011

Olasz konyha - kezdőknek

Első lecke: Ricottás spenótos tortellini olivabogyós paradicsomszósszal

Recept: Végy egy közepes méretű bevásárlószatyrot, az üresedő pénztárcádat és a vásárlási kedvezményre jogosító kártyádat és sétálj el a legközelebbi élelmiszerüzletbe. Ott vásárolj egy doboz ricottás spenótos tortellinit (ezentúl rövidítsük csak tortellininek, mert nagyon fárasztó leírni) és egy üveg olivabogyós paradicsomszószt (röv. paradicsomszósz).

Hazaérve tegyél oda vizet főni, majd a forrásban lévő (bugyborékoló) vízbe tedd bele a tortellinit (amennyit úgy érzel, hogy képes lennél együltödben megenni) és kereken 4 perc múlva kész a recept első része. Ennyi idő kell ugyanis, ameddig megfő a tészta/laska külső váz, az ízek összeérnek, satöbbi (és egyébként is 4 percet ír a dobozon is, olaszok készítették, ők már csak tudják... ).




Az utolsó lépés, hogy a leszűrt(!) tortellini tetejére ráöntöd a kívánt mennyiségű paradicsomszószt és máris kész a recept címében ígért étel.



Jó étvágyat! Bon appetit! :)

3 megjegyzés:

Odrayy írta...

Egyik kedvencem a ricottás-spenótos tortellini :-)
Hogy érzed magad a napsütötte Olaszországban? Irigykedve nézegetem a képeid, lehet júniusban meglátogatunk egy hosszú hétvégére.

Cserebogi írta...

Ha jösztök, majd frissen főzök nektek a recept alapján...;)
A napsütötte Olaszországban tegnapig dideregtem a szobámban - aztán vettem egy "Universitá of Firenze" kapucnis pulcsit, most is abban ücsörgök. :)
A júniusi program kezd kicsit sűrű lenni, egy 4 napos nyári egyetem, egy lehetséges disszertáció védés, egy látogatás, de még egyeztetünk. :) És hát van még sok szép hónap, ameddig még itt leszek. :)

Cserebogi írta...

... khmm "Universitá Firenze" - "of" nélkül... :) kicsit kezdem keverni a nyelveket... :) szerencsére csak 5-öt tudok - na jó, egyelőre csak 4,2-t, mert az olaszon még van mit fényesíteni... :)