szerda, április 30, 2014

lélekemelő

.. filmre vágytam, keresgéltem az imdb-n és "Az élet csodaszép" című 1946-ban készült filmre bukkantam. Egy férfiról szól, aki örök életében utazni akart, de aztán hol családja, hol városkája érdekeit szem előtt tartva végleg lemond az utazásról, családot alapít, gyerekeket nevel, majd egy kritikus pillanatban, amikor nagybátyja elveszít 8000 dollárt és emiatt a börtönbe kerülés és teljes csőd fenyegeti, felmerül benne az öngyilkosság gondolata... ekkor lép közbe a Fennvaló és leküld egy MOA angyalt (=Másodosztályú Angyal :) ), aki megmutatja George-nak, a férfinak, hogy milyen lenne a városka élete, ha ő meg sem született volna...

A film linkje a jutubicán.
Ma éjjel pedig megálmodom ugyanezt, csak az én életemre adaptálva... holnap pedig remélhetőleg azzal a boldog tudattal ébredek, hogy milyen jó a saját bőrömben lenni. Még akkor is, ha rögtön ezután be kell vonuljak másnap reggelig egy bizonyos helyre...

kedd, április 29, 2014

vacok

... most pedig bevackolódom az ágyikómba egy angol nyelvű tananyaggal a kezemben, hogy a holnapra hirtelen megörökölt angol nyelvű 50 perces tantermi előadásra bár egy kicsit olvasgassak - hogy ne ott keresgéljem a szavakat, mert erről a témáról egészen biztosan nem beszéltem még más nyelven, mint magyarul - akkor sem túl sokat...

... csak bele ne aludjak - meglehetősen nagy a kísértés...

hétfő, április 28, 2014

Szöszike és a madarak ájlávjú bizonyíték

Ma a munka után az alábbi (szokásos) látvány fogadott...


Apum szerint is beteg madarak lehetnek (és szerintem minimum gólyák), mert ekkora alkotásokat még ő sem látott sima mezei csipogók által hátrahagyva....

vasárnap, április 27, 2014

mindenki félre!

... igaz ugyan, hogy ma végül ellenálltam a kísértésnek és (még) nem vettem meg a tükröm-tükrömet, de azért kicsit elszabadult a fantáziám és rendeltem a neten egy futócipőt (remélhetőleg sétálni is jó lesz benne, meg biciklizni), egy hozzáillő nadrágot és fittness pólót is...

...  lehet, hogy 2014 az egészséges életmód éve lesz nálam...?

(... vagy a szekrényben porosodó tornafelszereléseké...? :) )

kütyümánia fellobbanás

.. azok után, hogy múlt héten volt szerencsém kéretlenül is egy tükörreflexes géppel pár fotót készíteni (és nagy képernyőn megnéztem a tegnap és márciusban a kompakt gépemmel készített fotóimat), kicsit elkapott a hév, hogy nekem is tükörreflexes gép kell.

(... és amúgyis február óta nem vettem semmiféle kütyüt, akkor is csak egy pici ÁjPad-et...)

Légyszi tartsatok vissza. :)

szombat, április 26, 2014

felkészületlen

... ma reggel arra ébredtem, hogy be akar görcsölni a lábszáram... úgy éreztem, hogy lelkileg még nem állok felkészülve a rendszeres testmozgásra (és amúgy is jelnek vettem a görcs előérzetét), ezért végül kihagytam a spinninget és végül csak este tekertem itthon a tévé előtt fél órát a klasszikus szobabiciklin.

... ezt viszont valahogy rendszeresíteni kellene, már csak azért is, mert ma egy üzlet ablakában megláttam magam, és a látvány nem töltött el olyan nagy boldogsággal... a szendvicsevő életmód a rengeteg üléssel kombinálva oda vezet, hogy .... el tudjátok képzelni, ugye... ? :)

... ezért első lépésben a biciklit behoztam a konyhából a szobába és leszedtem a szatyrokat, amiket eddig a kormányon gyűjtöttem. Remélhetőleg a sok biciklikerülgetés közben időnként fel is pattanok rá... heti 3x20 perc a kitűzött adag a jövő hétre, igazán nem vagyok telhetetlen. :)

kényszerséta kis ajándékkal :)

Először is egy vallomás - ma keresztelőre voltam hivatalos és szerettem volna a kisfiúnak valami kis ruhácskát venni, de mivel fogalmam sincs arról, hogy hány hónaposan mekkora fejmérete, illetve egyéb mérete van egy gyerkőcnek, a teljes tanácstalanság miatt végül a nyugdíjkor előtt álló eladó(férfi) segített nekem választani. :) Nagyon más világinak tűnnek nekem ezek az információk, gyermekgyógyászat gyakorlaton is csak a betegségek diagnózisára és kezelésére koncentráltam, az egyedfejlődésre kevésbé... :) Volt már olyan, hogy a kezembe adtak egy pár hónapos csecsemőt és a teljesen idegen laikus (nem egészségügyis) srác odaugrott mellém, hogy a fejét azért tartsam- láttam én, hogy nyeklik-nyaklik, de már nem emlékeztem a jónéhány évvel ezelőtti gyakorlatról, hogy mikortól kezdenek rendesen működni a nyakizmok... ha jobban belegondolok, hajdanán egyszer tanították azt is, hogy kell megfürdetni egy csecsemőt, de ha jót akartok a sajátotoknak, az én kezembe ne adjátok ilyen célból... :)

Nekem kell majd (egyszer valamikor) az a 9 hónap felkészülési idő, amikor utána tudok nézni ezeknek a dolgoknak a neten és a könyvekben. :)

Amikor végül megvolt a vásárlás, nekilódultunk Szöszikével és a GPS-szel a hegynek, mert egy magaslati templomban volt a keresztelő. Jó időben nekiindultam, mert izgultam a parkolás miatt (nem ismerem azt a környéket), így azt sem tudtam, hogy rögtön a templom mellett parkoló is van, így eltartott egy darabig a szombati verőfényes napsütésben a kivonult piknikező városlakók és minimum két esküvői menet miatt, ameddig parkolóhelyet találtam - egy meredek utcában oldalparkolásos megoldással, két autó közé - volt ott egy kis motortúráztatás és füstölgő kerekek, szinte mint a filmekben...;)

A templomig visszafele tartó 10-15 perces séta alatt viszont született pár szabadidős tavaszi kép, ezt szeretném megosztani veletek is. :)







péntek, április 25, 2014

ha minden jól megy...

... holnap még mozogni is fogok, reggelre kinéztem egy spinning-et - remélem túlélem. :)
.... ha így lesz, délután keresztelőre megyek. :)

Alig hiszem el, hogy végre 3 szabad hétvégém lesz egymásután (köztük egy konferenciás részvétel, simán csak nézőként).
Azért még május 1.-ét megkaptam ügyelni, nehogy elbízzam magam...

csütörtök, április 24, 2014

új divat...

... igencsak divatba jött mostanában az online kérdőívek kitöltögetése a neten, egyesek államvizsgát írnak ez alapján (fb-on látom mostanában egyre gyakrabban), máskor saját magadat ismerheted meg még alaposabban (új oldalaidat is felfedezve), ha válaszolsz 100 kérdésre.
... akadnak azért a tudományt előre tolni akaró kérdőívek is: az előbb töltöttem ki egy nemzetközinek szánt, kb 60 kérdésből állót arról, hogy a szerintem mik a legfontosabb kutatási kérdések jelenleg az egyik betegség  kezelésére vonatkozóan, amit különösen a szívemen viselek..  Na jó, nyilván nem az én válaszaim fogják megadni a kezdő lökést a tudománynak, de érdekes belegondolni, hogy most Amerikában , Ázsiában, Ausztráliában és Európában is ugyanezekre a kérdésekre nyomogatják a válaszokat a nagyok - és bízzunk benne, hogy nagyobb haszonnal, mint én... :D
... ezek után a youtube-on a következő szám előtt a surveymonkey-t kezdték el nekem reklámozni... .... addig-addig, hogy a végén még meghozzák a kedvemet, hogy meginterjúvoljam a kedves olvasóimat... :)

... hmmm, alaposabban belegondoltam. Jobban járok, ha mégsem. :) A boldog tudatlanság állapotában szeretnék tovább lebegni. :)

egyre több...

... a holt idő az életemben. Ülök a gép előtt, mellettem a szatyrok tele kartonokkal, amiket át kéne nézni, de helyette meredtem bámulom Columbo sokadszor látott régóta ismerős részeit, hallgatom megnyugtató hangját és erre alszom el délután 6-kor, majd 8-kor felébredve tovább téblábolok a lakásban. ... mostmár nagyon kellene megint egy olyan igazi feltöltődős hétvége, kikapcsolt mobillal, kikapcsolt számítógéppel, oly régen volt már az a szabadság... kerek egy hónapja. ... fától fáig... csak a május jöjjön már el, annak is a második hete, amikor talán visszajön egyik kolléganő frissen leszakvizsgázva, és ha csak 10 beteg kartonját kiemeli a szatyromból és magáévá teszi (mármint a felelősséget :) ), máris egy apró kaviccsal kevesebb a lelkemen, és napi 5 perccel kevesebbet fogok bamba bámulással tölteni... és ha azt az 5 percet hasznosan töltöm, akkor még szakmailag is fejlődhetek valamerre... talán...

szerda, április 23, 2014

mai nap - címszavakban

- délelőtt 2 darab 50 perces előadás nálam csak idősebb kollégáknak (nem túlzottan kedvenc témákból) - utána 1,5 órás gyakorlati oktatás - angolul - osztályos tevékenység - tankolás - problémamentesen ;) - bevásárlás - 2 óra alvás - egy bögre eltörése (utoljára az egyetemen törtem el egyik bögrém fülét) - egy darab kávé kiöntése - szerencsére csak a külső HD-m csücskét érte, nagyobb baj nem lett Egyre szaporítom a cserepeket mostanában - most már igazán jöhetne az a nagy szerencse... :)

kedd, április 22, 2014

f0gyókúra recept :)

... végy egy adag tegnap sütött karajt, párolj mellé egy adag zöldséget, majd evés közben a tányért a fél térdeden egyensúlyozva borítsd az utolsó egynegyed ennivalót a számítógép alatti szőnyegre. ... ha kitartóan alkalmazod, a hatás nem marad el... csak a szőnyeget kell időnként lecserélni.

hétfő, április 21, 2014

+ egy év virulás :)

Már elkönyveltem magamban, hogy idén semmi sem menthet meg a hervadástól, amikor ügyeletátadás közben berobogott az egyik 75 év körüli férfi(beteg) az orvosiba, és meglocsolt engem és az engem váltó kolléganőt is. :) Tudom, hogy nem (csak) ezen múlik, de azért jólesett (és megnyugodtam). :) Ugyanakkor belegondoltam abba is, hogy a szülővárosom után, ahol életem első 18 évét töltöttem, itt éltem/élek a leghosszabb ideje (az egyetemi éveket már meghaladja az itt töltött idő), és ennyi idő alatt nem sikerült kialakítanom magam körül egy olyan baráti kört, ami biztosítaná a minimum feltételeket ahhoz, biztosítva legyen a virulásom évenkénti meghosszabbítása... Ez van akkor, ha a munka mellett magánéletre már nemigen marad energia. És ha még maradna is, cseppet sem könnyű megtalálni a hasonszőrű emberkéket... Persze van több igazi jó barátom, de ők vagy nőből vannak, vagy messze, de leginkább is. :) Na de ma már nem borongok többet ezen, mert még két előadást kell véglegesítsek szerdára, és délután azért kimegyek egyet sétálni az egyik barátnőmmel.

vasárnap, április 20, 2014

Húsvéti reggeli :)

... megnyugtatásképp, hogy azért igyekszem a családi ünnepi hangulatot magam köré varázsolni még így munka közben is. :)

szombat, április 19, 2014

péntek, április 18, 2014

...

... most is csak azért vagyok ébren, mert ügyelek és még 4 zárót holnapra meg kell írjak és kinyomtassak. Húsvét vasárnap az ambuláns kartonhegyeimet fogom rendezgetni- ugyancsak ügyeletben. :) Feltéve ha hagynak. Azért lesz kis húsvéti hangulat is: apai puszi holnap reggel, közös sonka-tojás-kalács-reggelizés, majd ismét egyedül hallgatnám tenger mormolását, ha lenne itt olyan.

ne keressetek...

.. az ébrenlevők között - ha épp nem dolgozom, egész biztos, hogy alszom.

vasárnap, április 13, 2014

péntek, április 11, 2014

álommunkahely akárhány

... a hangversenyen jutott eszembe az egyik legszerethetőbb: triangulum kalapáló egy zenekarban

mai álommunkahely

... tehetséges főállású termékeny író szeretnék lenni - csakis álnéven. :)

csütörtök, április 10, 2014

felolvasóest :)

... ha jól emlékszem, életem első felolvasóestjén vettem részt - természetesen nézőként. :) Nagyon jó hangulatban telt, tehetséges író, tehetséges kiadó, kicsit kevésbé tehetséges "riporter", aki folyton magát piszkálta..

... a végén pedig egy helytelen válasszal én nyertem meg a könyvet. :) nem vagyok büszke magamra, de a könyvnek nagyon örülök. :) kár, hogy egyelőre a szépirodalom meglehetősen hátrányos helyzetben szerepel a teendőim listáján, de azért lesz ez még másképp, leszek én még egyszer könyvtáros, és akkor sorra veszem a polcomon a könyveimet/és a mostani kiadóét... :D

kedd, április 08, 2014

Szöszike és a madarak

... kifejezetten fárasztó dolog a madarak Szöszike iránti imádatát kezelnem: minden nap, amikor munka után a fák alatti parkolóba érek, újabb 3-5 madárk@kival van több Szöszike mindenféle fertályán- időnként a kilincsen, néha a lámpán, a többi átlagos helyet már nem is sorolom. Amikor szabadságon voltam, több, mint egy hetük volt a madaraknak, hogy akcióba lendüljenek: az eredmény láttán lemondtam az automata autómosóról, mert esélytelennek láttam, hogy ezt csak úgy egy automata gépezet klasszikus üzemmódban leszedje, mondhatni rá voltak sülve a pöttyök a teljes autóra.
Gondoltam egy merészet és nagyot és a Tesco-ban található kézi mosót választottam, gondoltam, hogy nem lehet olyan nagy ördöngösség autót mosni, másoknak is sikerült, nekem miért is ne... ?
A habfújót sikerült úgy elindítani, hogy nem a jó csőre tippeltem és emeltem ki a tartóból, amikor bedobtam az aprót. Szerencsére könnyen rájöttem a hibára, mert a kezemben tartott cső szárazon maradt,  egy másik tartóból viszont elkezdett ömleni a hab le a földre. Ezért csak revideálni kellett a csöveket és már mehetett a habszórás. Utána kefés mosással próbáltam lesikálni a maradványokat az autóról, de ezt még két ilyen kör után sem sikerült maradéktalanul teljesíteni (viszont itt-ott habos is lettem és a nadrágomra is jutott bőven víz), akkor viszont rájöttem, hogy már csak egy darab 200 ft-osom van (és az automata csak 100-as és 200-as érmével működik), az autó pedig még csupa hab. Reménykedtem, hogy egy öblítés biztos mindent megold, de valamilyen fura okból kifolyólag azért bőven maradt hab mindenhol. Ekkor adtam fel az önállóságot, és döntöttem a segítségkérés mellett: egy autó épp szemben parkolt és a tulajdonosa elég gyakran pillantgatott felém a kínlódásaim közben. Váltattam vele még aprót egy kör öblítésre és örömmel elfogadtam, amikor felajánlotta a segítségét, mert "egy ideje már látta, hogy nem vagyok túl gyakorlott az autómosásban, de nem mert odajönni hozzám, mert félt attól, hogy tolakodásnak veszem" (pedig ha tudná, hogy én már rögtön az elején elfogadtam volna a segítséget... :) ). Végül a második kör öblítést már ő végezte el, habtalanította az autót és utána megkérdezte, hogy van-e törlőm, mert utána ő le szokta még törölni a vizet. Én mondtam neki, hogy eredetileg ki akartam az autóval állni a napra, hogy megszáradjon (nekem ez annyira magától értetődőnek tűnt...), de aztán büszként megmutattam neki a konyhai papírtörlőt is, amit az autóban tartok - az a sajnálkozó pillantás, amit rám vetett, szinte varázsolt néhány szőke tincset a frizurámba... :) És elővette a saját kis kütyüjét (olyan, mint amivel a jeget kaparom le az autóról, csak rövid a nyele :) ) és azzal húzta le a vizet az autóról... hát ennyivel is okosabb lettem (bár néhány nap múlva, amikor kinyitottam a csomagtartót, rájöttem, hogy egyszer régebb én is vettem olyasmit, és végig nálam volt).

Összefoglalásként elmondhatjuk, hogy autómosás terén is jelentős előrelépést tettem. :)

Vajon mi lesz a következő Szöszike továbbképző lecke?

vasárnap, április 06, 2014

nem hagyhatom szó nélkül....

Éljen! Éljen! Éljen!!! :)))))))))))))))))))))

gyorsan leszavaztam :)

és mostmár kezdődhet a munka, apuváró takarítás, bevásárlás, és hétfőnemváró ambuláns karton nézegetés, kérelem- és záróírás.

... délutántól kiegészítve a választási részeredmények hallgatásával...

Eseménydús nap várható. :)

szombat, április 05, 2014

Jövőre veled ugyanitt...



a film és a zene egyaránt emlékezetes marad.

szerda, április 02, 2014

közös lónak..

.. túrós a háta. Ezt azt hiszem többet nem felejtem el. Olyanba, hogy légyszi csak ezt a labort vedd le a betegnek, aztán menedzseljük tovább, többet nem megyek bele... ... és tényleg be kell vezessek valami szigorú rendszert a munkámba...