kedd, április 20, 2010

Elkupaktalanodtam... :)

2 éve gyűjtöm lelkesen a kupakokat, először csak amiatt, mert észrevettem, hogy a főbérlőmnek is volt egy szép kis gyűjteménye (furcsálltam is egy kicsit), utána pedig már azért is, mert kiderült, hogy ezzel alkalomadtán jót is lehet cselekedni... ugyanis léteznek olyan akciók, amikor jótékony célra felajánlják, hogy ennyi meg annyi kupakért cserébe beteg gyerekek, nonprofit szervezetek megsatöbbi valamennyi pénzt kapnak. Hát én már lassan két éve vártam ilyen felajánlásra, Pesten egyszer láttam is ilyesmit a Westendben, de úgy látszik "vidéken" ez annyira nem divat, vagy csak nem a megfelelő helyeken fordulok elő... és meg... és össze meg vissza... :)

Az utóbbi időben már elég gyakran célozgattak arra, hogy lehet, hogy nem ártana kidobni a színes kis mütyűröket, mert így is elég nagy a káosz itthon, na de mielőtt erre rászántam volna magam, most szombaton munkába menet szerencsére észrevettem a klinikán azt a kis dobozt, amiben egy leukémiás kislánynak gyűlnek a kupakok...

Tegnap tehát könnyű szívvel megváltam gyűjteményemtől, azért egy utolsó fotót készítettem róla (az öngyújtó csak viszonyítási alap és nem annak a jele, hogy rossz útra tértem volna...;) ).


... és lassan kezdhetem elölről a gyűjtést, mert az üres palackok száma is kezd ismét megemelkedni a lakásban... :)

3 megjegyzés:

Hannah írta...

Ha gondolod en is besegithetek....

LaBamba írta...

Gratulálok a segítség eme formájához!
Egy kollégám gyűjti a kupakokat, mert a gyereke a suliban beválthatja a suli büféjében valami egészséges dologra (nemkóla, nemsültkrumpli).
Egyébként az egésznek az az alapja, hogy az ember begyakorolja a kupaklecsavarást, mert az olyan fejlett helyek, mint pl. lakóvárosod (nem vicc!) szelektíven gyűjti a palackot és sokat segít a palacktömörítés energiahatékonyságán, ha nincs rajta kupak.
Egyébként a kupakok a palackos "koccintósról" valók? :D

maszatka írta...

Nekem a fotó is tetszik :p