péntek, december 09, 2011

nemzetközi kavarodás..

... a finn nevűnek tűnő lány, aki Finnországot képviseli, ma megszólított magyarul, mert, mint kiderült, az anyukája magyarországi, az apukája olasz, ő pedig egészen az egyetemmel bezáróan Padovában tanult.
... az Ausztriából érkezett egyszem srác pedig 2 évvel ezelőttig Budapesten élt és dolgozott...

Amúgy a mai nap egész jó volt, egész addig a pontig, ameddig ki nem derült, hogy Európát a nagy országok képviselői még mindig csak Ausztriával bezárólag számolják...  aki nem oda vagy nyugatabbra született, vagy a szülei vagy ő nem vándorolt oda, az nyugodtan leírhatja magát, mert mások már sokkal régebb megtették...

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

vajon a finneket hova szamoljak? romaniaval egy idozona.

Cserebogi írta...

a finnek és románok megítélésében az időzóna az egyetlen közös dolog... minden egyébben egymás szöges ellentétei. Velem szemben ült a vacsoránál az egyik finn hölgy, pont úgy nézett ki, mint a Télapó felesége a mesefilmekben, az arcán örök szépség és meghatározhatatlan kor, na hát ő kitüntetett és megkülönböztetett figyelemben részesült. Megnyugodhatsz, európainak számítottok odaát. :)

Cserebogi írta...

Hibaigazítás: nem finn vót, me' svéd a lány, aki félig magyar, félig olasz. :) Télapó felesége viszont továbbra is finn. Keverem ezeket a skandinávokat időnként... :)