vasárnap, február 20, 2011

Mellékhatás...

... és lehetséges terápia...

Az előttem levő kis teret csodálatosan felújították tavaly... érdekes szökőkút, árnyas padok, ha majd egyszer körbefutja a repkény, és sok sok gömb alakú lámpa, amik este igazán romantikussá teszik a helyet... csak egy baj van, hogy ez a sok romatikus lámpa éjjel olyan világosságot teremt a leeresztett redőnyön keresztül is, hogy minden gond nélkül megtalálok apróbb dolgokat a szobában a villany felkapcsolása nélkül is. Az utóbbi időben pedig kezdtem alvászavarral küzdeni (na nem délutánonként, az még mindig kitűnően működik, ha kell, ha nem...), éjjel 1-2-ig forgolódni, reggeltől délig ébredezni a munkahelyemen, délután aludni és este kezdődhet minden elölről... Mivel az altatók használatát szeretném még kicsit kitolni (biztos rájuk fogok fanyalodni előbb-utóbb, hála a szerencsés pályaválasztásnak - de legalább tudom, hogy mivel érdemes indítani és merre lehet még fokozni :) ), ezért egyelőre alternatív módszerekkel próbálkozom. Van már többfajta relaxációs mp3 fájlom (csak mivel ezekbe időnként tényleg bele szoktam aludni, ezért Albinó virrasztja végig ilyenkor az éjszakát), gyógynövény alapú csodabogyóm (ami időnként a vasárnap éjszakai kínlódásoknál kerül elő és hát hol hat, hol esélye sincs lecsillapítani a túlpörgött agyamat) és tegnap délben befektettem egy alváshoz használt szemfedőbe is (tudjátok, amit a filmekben is lehet látni csipkés, vagy csipkementes változatban, rendszerint szoros összefüggésben egy pár másodperccel később bekövetkező késszúrás vagy lövés által okozott hirtelen elhalálozással)... hát az enyém csipkementes ugyan, de van benne kiszerelhető hűsítő párna, úgyhogy ha legközelebb derűs homlokkal és deres szemöldökkel jelenek meg reggel a munkahelyemen, akkor tényleg működik a dolog... :)
Azért tegnap este még hűsítő párna nélkül próbáltam elaludni benne, még szokni kell hozzá, kicsit fura érzés ebben forgolódni 45 percet - de tény, hogy már teljes sötétben...

2 megjegyzés:

Betond írta...

Nálunk blackout függöny van, az jó nyári napos éjjeleken is, mikor északról besüt a nap.

Mondd, mit ajánlasz, ha a paciens rettegés miatt nem tud elaludni?

Cserebogi írta...

Gyerek vagy felnőtt az illető? Mert ha felnőtt, akkor rögtön egy pszichológus/pszichiáter bevetése után lehet valami szorongásoldó gyógyszert javasolni este lefekvés előttre (ha a pszichomókus nem tudja megoldani az okot) - gyerekügyben nem nyilatkozok, ők másképp működnek, és én nem értek hozzájuk... :)