vasárnap, szeptember 05, 2010

a mai tévénézés során...

... merthogy döntően egész nap aktívan és passzívan ezt csináltam (időnként a tévének hátat fordítva, a gépnél dolgozva, de folyamatos hangingerek által kísérve) Jamie Oliver nagy egészségshow-ja olyan mély benyomást gyakorolt rám, hogy délután nekifogtam főzni és elhatároztam, hogy kicsit jobban odafigyelek az étkezésre. Szegény szüleim is ezt próbálják tudatosítani bennem jó ideje, de annyival egyszerűbb és időkímélőbb szendvicsen élni, néha-néha megtűzdelve egy kis interneten megrendelt pizzával, hogy nehéz a napi 1 meleg ennivalót (ami lehetőleg nem mikróban felolvasztott csodaétel, hanem friss hozzávalókból készült) és a napi többszöri gyümölcsevést tartani... igazából a kéthetente beiktatott hétvégi főzőcskézések azok, amik leginkább megközelítik ezt a fajta tudatos táplálkozást. Már csak 14x gyakoribbá kellene tenni (vagy legalább 7x, kétnapi adagot főzve), és akkor törhetném az agyamat, hogy emellé milyen rendszeres testmozgást vezessek be az ép testhez vezető úton... a lelki oldalról most inkább ne is beszéljünk, koncentráljunk egyszerre csak egy dologra, aztán szép lassan haladjunk a tökéletesség felé... :)

... úgyhogy most egyszerű, finom, gyorsan és olcsón elkészíthető receptek után kutatok a neten (max. 45-50 percet szánva a főzőcskére naponta), mert nem élhetek állandóan bolognai spagettin és mexikói chilis babon... :) Szóljatok, ha tudtok ilyen kaliberű recepteket. :)

... a mozgás pedig külön bejegyzés lesz... majd ... egyszer...

2 megjegyzés:

Betond írta...

Olasz pesztós tészta, görög saláta mondjuk grillezett haloumi sajttal, finn rénszarvaspörkölt (ezt inkább fagyasztottból), vagy finn palacsinta, svéd hering.
A gulyáslevest csak fel kell tenni, megfõ magától, és mindenféle fõzelék is belefér a time limitbe.

Cserebogi írta...

khmm... én arra gondoltam, hogy valami olyan recepteket tudok így levadászni, amelyeknek a megvalósításához nem kell körberepüljem a Földet, elég csak elszaladnom a sarki üzletbe. :) De azért köszi, Betond. :)