szerda, április 10, 2013

szabadalomgyanús..

... annyira khmm khmm állok a tanulással, hogy újabb motiváló eszközt találtam ki: mivel folyamatosan gondot jelent a korai ébredés és nekigyürkőzés a tanulásnak (ez eddig 10-nél hamarabb egyszer sem sikerült, de inkább még annál is később), ma feldiktáltam az okostelefonomra a "Fel kell kelni, vár XY és ZW (a két elméleti vizsgáztatóm neve)" és holnap reggel 7:30-kor erre fogok ébredni... remélem azonnal kipattintja az álmot a szememből...

2 megjegyzés:

Betond írta...

Szerintem konnyebb tanulni hangoskonyvbol, olvasas helyett hallgasd inkabb az anyagot.

Volt egy koreai film, abban a szerelmes fiu egy egesz ejszaka alatt felolvasta a baratnoje tankonyvet egy diktafonra, azt adta oda neki a vizsa elott.

Hagyd a tanulast es fogj egy diktafont, meg egy pasit hozza aki ismeri a betuket.

Cserebogi írta...

Ezt valahogy úgy tudom elképzelni, mint amikor 1-2 hete odatettem a Kindle-emet egy magyar könyvet felolvasni - angol felolvasóprogrammal... nagyon szórakoztató volt, de hogy miről is szóltak a felolvasott mondatok...? :) A kisvárosomban találni hirtelen hamarjában valakit, aki nemcsak a görög és latin betűket ismeri, hanem első nekifutásra ki tudja olvasni a gyógyszerneveket, a betegségek tulajdonneveit és latin neveit is... hát, ez még a legérdeklődőbb laikus esetén is azért némi előzetes kiképzést igényel. :) De talán majd a következő szakvizsgánál alkalmazom a tipped (feltéve ha rögtön az elsőn átengednek)... :)

Egyébként mi volt a címe a koreai filmnek? Szívesen megnézném egyszer... mondjuk június végén... :)