hétfő, június 29, 2015

... és folytattam...

... egészen mostanig, mert délben érkezett egy email, hogy az általam összerakott kérdéssorokban túl kevés a megtévesztő, helytelen válasz és így túl könnyű dolga lesz a diákoknak a vizsgán... meglepően nehéz dolog értelmesnek tűnő, csak kicsit gyanús, helytelen válaszokat írni és utána meg is indokolni 1-2 mondatban a diáknak, hogy miért tévedett, amikor ezt választotta... ráment az egész estém, 6:30-tól 22:30-ig... 8 kérdés, igaz angolul és már megint nagyon elszomorít, hogy miért nem megy nekem folyékonyabban az angol, pedig mennyi energiát meg lehetne ezzel spórolni ... lehet, hogy tényleg be kellene vezetnem az angol nyelvű filmnézést, kár, hogy mire eljutok a mozizásig, már mind a 3 agysejtem nyugovóra tér és csak a nagyon egyszerű filmeket képes még valamennyire követni... pl. a tegnap időnként a Gru-nál is elvesztettem a fonalat, igaz, párhuzamosan kérelmeket írtam... így talán annyira nem is csoda... :)
... na de megkönnyebbülésemre most megint az Európai Unió nyugati részén a labda és legyen szíves maradjon is már ott...
.... a holnapi záróírások pedig már hajnalra maradnak, hogy még éjfél előtt aludjak valamicskét ránc-prevenció (vagy inkább csak ép-ész megőrzés?) céljából... ;)

vasárnap, június 28, 2015

... kérem, folytassa...

... és mikor ugye tegnap délben végre lezártuk a nemzetközi koprodukciós munkában az én részemet, mert a szenior kolléga nem jelezte, hogy kellene még módosítani rajta, ma este 18:30-kor érkezett egy email tőle, hogy "well done proceed". De most akkor mit is kellene nekem proceed-elni (folytatni...?), ha egyszer a részem lezárva...? Továbbra sem értem ezt az embert... még szerencse, hogy nem a főnököm. ;)

egy fotós kihívás...

... az urban eve blogról, amit talán életemben először el is fogadok, mert nem tűnik teljesíthetetlennek július folyamán és érdekes dolgok is kisülhetnének belőle - bár általában előző hónap végén mindig nyugisabbnak ígérkezik egy adott hónap, és aztán hirtelen elburjánzanak az események...

15 nyári fotós kihívás
Szóval csak halkan ígérem meg, hogy belevágok... talán... ha az Égiek is úgy akarják... :)

még jó hogy vannak a vasárnapok :)

... mert csodálatos módon fel lehet zárkózni a kérelem írásokkal... :) és egy kicsit helyre is lehet rázni a lelkecskét - bár a holnapi plusz szakrendelés egy kolléga helyett annyira nem ideális indítás jövő hétre, de vessük inkább pillantásunkat a szerdai napra, mert akkor végre nem kell dolgozni, 365 napból egyetlen nap, amikor az egészségügyben dolgozók ünneplik magukat (Semmelweis nap) és mindenki más is ünnepelhet(ne) minket (ha tudnák, hogy létezik egyáltalán ilyen nap... :) ).
... és mivel maradt meg tegnapról ebéd, gondosan elcsomagolva, még a főzőcskézést is megspóroltam és egész nap a számítógépnek élhettem... hát nem nadselű...?

ezt pedig nézzétek meg :)

... tegnap este láttam az "Agymanók" rajzfilmet moziban (3D-ben;) ), nézzétek meg ti is, az utóbbi évek egyik legszórakoztatóbb rajzfilmje szerintem.:)


... ha lesz gyerekem, neki is kötelező film lesz.. többször is... csakis szülői felügyelettel... :D
...a szomorú figura a kedvencem belőle... szerintem nálam most övé a vezérlőpult, a pesszimizmusom határtalan...

3 napos...

... megfeszített munka után sikerült a svájciaknak a nemzetközi koprodukcióhoz szükséges online szövegszerkesztő programot magyar-konformmá alakítani - és életemben először 3 nappal a határidő előtt befejeztem egy munkát (szerintem csak azért, mert az engem irányító szenior munkatárs épp nem reagál semmit napok óta, így a többiek úgy döntöttek, jó lesz az, amit feltöltöttem végre sikeresen a hálózatba, nem kell mindig a tökéletességre törekedni... :) ).

... majdnem kétségbeestem, hogy így mihez kezdek majd a holnapi nappal, aztán szépen sorban bevillantak a megírásra váró méltányossági kérelmeim és egy újabb kihívás egy betegem miatt... :)

... unatkozás elhalasztva.

szerda, június 24, 2015

június végén...

... málladozó és viszkető pocakkal (naná, hogy rögtön a szabadságom első napján kissé odakozmáltam) egész nap taknyolni, prüszkölni és Coldr3x-el túlélni a szakrendelést azt hiszem már a pech kategóriába tartozik...

... és lassan már azt hiszem, csak álmodtam azt az egy hét teljes kikapcsolódást, ami, mint kiderült, kb. még 2 óráig tartotta bennem a lelket, miután ismét átléptem munkahelyem küszöbét, majd ismét a teljes reménytelenség kerített hatalmába...
... ezúttal még megtűzdelve annyival, hogy úgy tűnik egyedül az én számítógépem nem kompatibilis egy nemzetközi online webhellyel, amire rég elkésett (és még teljesen el sem készített) file-okat kellene feltöltsek, amit még csak azután kellene jóváhagyanak a guruk vagy módosítást kérjenek... ... azért igyekszem optimista maradni még bár egy kicsit (a végső leadási határidőig)...

csütörtök, június 11, 2015

még 9 óra...

... és szögre akasztom átmenetileg rám ruházott funkcióimat és végre békés, boldog magánember lehetek - szabadságon. :) Egy egész hétig. Csak ezt a 9 órát kellene még igen hasznosan tölteni úgy, hogy közben a csomagoló listámra is kerüljenek fel a szükséges elemek... :)

szombat, június 06, 2015

...és sikerült....

... néhány hónapon belül másodszor is elkövetnem ugyanazt a nem kis bakit,, ezúttal "MAYDAY!!! lécci lécci ez most sürgős lenne :( " címmel kapott angol nyelvű emailt a volt firenzei és jelenlegi főnököm is... szerintem mindkettő azon gondolkozik, hogy eltilt az emberiségtől és statisztikázástól... bár sajnos ez utóbbitól úgy tűnik, hogy mégsem, mert előbbi egész csapata tőlem várja a hétvégi kongresszusra az adatokat...
... csak már lenne jövő hét péntek, mert sürgősen teljes kikapcsolódásra van szükségem - számítógép nélkül ... :)
... azért biztos, ami biztos, IPad-et viszek... ;)

kedd, június 02, 2015

annyira ...

... zsúfoltak a napjaim mostanában, hogy a tevém kb. 2 hete nullkalóriás diétán van, és majdnem elfelejtettem szakvizsgára jelentkezni... kíváncsian várom, hogy még elfogadják-e a lóhalálában otthonról intézett jelentkezési kérelmemet... ... ha nem - újabb égi jel.. ;)

... ha igen - ajjaj.