péntek, július 27, 2012

hát igen...

... azaz nem, vagyis idén sem jutok el az olimpiára... nagyon szép a megnyitó, csak kár, hogy a holnapi ügyelet miatt most már lámpaoltás következik...

... na de talán majd 2016-ban Rio de Janeiro-ban ott leszek - nézőként vagy legalább ébren a tévé előtt... ;)

csütörtök, július 26, 2012

mindenki

"Mindenki, aki besétál az életedbe, megtanít valamire. Még akkor is tanítanak téged, ha az agyadra mennek, mert ilyenkor megmutatják a határaidat. Csak azért, mert valaki a tanárod, még nem jelenti azt, hogy szeretned is kell őt." (Andrew Matthews)

Marcipánördögön keresztül bukkantam Andrew Matthews "Hallgass a szívedre" című könyvére, egyszerű, találó, elgondolkoztató szövege van, aranyos képekkel. :) Most épp ezen az idézeten elmélkedek és egyszerre csak végre értelmet talált az életemben valaki, aki képes kifordítani udvarias mivoltomból és dühöngő fenevaddá változtatni. Még van néhány gerenda tüske bennem, de ha sikerül azokat is kihúzni.............



PS: Marcipánördögnek üzenem, hogy szívesen olvasnám tovább a blogját, ha küldene meghívót. :)

szerda, július 25, 2012

jó film

... ma este megnéztem a "Giuseppe Moscati - A szeretet gyógyít" című filmet, igaz történeten alapszik, a Patch Adams-re emlékeztet, csak épp ezt az embert 1987-ben szentté avatta II. János Pál Pápa. Persze a végén hullt a könnyem, mint a záporeső... ebből azt hiszem, már soha nem fogok kinőni...

Kötelező film egészségügyiseknek - minimális dózis: évente 1-szer.

szerda, július 18, 2012

káosz vs. én

... sajnos egyelőre a káosz áll nyerésre... a szórakozottságom pedig lassan eléri a maximumát - vagy pont ez az egy nem is plafonálódhat...?

szombat, július 07, 2012

Berlin II.

.. ma még itt hajtom álomra a fejem:


holnap megint továbbállok... :) a szoba sarkait ugyan nem számoltam meg, de nekem idénre már minden kívánságom teljesült. Majd Krakkóban elkezdem tervezni a következő évit, de azt hiszem azt is a szeretteim egészségébe fektetem... :)
Amúgy ezen a továbbképzőn megint a nem ide tartozás érzése kerülget, és időnként az irigységé, hogy ezek az angolok milyen folyékonyan beszélnek angolul, és mennyivel könnyebb nekik... igaz, hogy ők nem tudnak sem a világ második legnehezebb nyelvén, sem kicsit németül, sem kicsit olaszul, és a bukaresti lánnyal sem tudnának olyan szépen elbeszélgetni (kisebb-nagyobb döccenettel), mint az, akinek az angol igenis nem megy anyanyelvi szinten... ami pedig a vicces, hogy a Nagy Britanniából érkezett emberkék a legritkább esetben csúnya hórihorgas angolok: van itt iráni, Dél-Afrikából származó kínai, indiai, és még sokat mások... Hollandia pedig épp spanyol megszállás alatt van... szóval csak a szokásos bábeli zűrzavar. :) A legszebb talán mégis a fülöp szigeteki srác, aki most épp bőszen svájcinak tartja magát, holott 10 éve költöztek Amerikába a születési helyéről, majd onnan Svájcba szólította a munkája, most viszont ismét "hazatelepszik" Amerikába, ezúttal épp New Orleans-ba.

Na de nem regélek többet, lefekvés, mert holnap újabb nap, újabb fejtágítás - most épp úgy érzem, teljesen feleslegesen - a kitűzött célt amúgy sem sikerült teljesítenem.

szerda, július 04, 2012

magaslati levegő

Mint a térdemből is lehet látni, felső ágyat kaptam a hálókocsiban... A mobilom már repült is egyet innen, túlélte - remélem én nem követem a példáját - max.túlélésben.


Holnap reggel pedig ismèt Berlinben ébredek- vagy kicsit hamarabb...:-)


Published with Blogger-droid v2.0.4

hétfő, július 02, 2012

egyetlen kívánságom...

... maradt idénre - csak már nem tudok mit felajánlani cserébe ...

... olyan reménytelen azt ígérni, hogy jobb leszek és befogom a számat...

... de azért éppenséggel megpróbálhatom....

vasárnap, július 01, 2012

bővültem...:-)

... És nemcsak derékban...


Már csak nevet kell találnom Albinó kistestvérének (amin bámulatosan gyorsan működik kedvenc statisztikai programom), javaslatokat várok hozzászólásban és emailben. :-)

Published with Blogger-droid v2.0.4